Drift- och servicetekniker sökes

31.05.2022

I rollen som tekniker på Vårgårda Herrljunga Biogas AB får du arbeta med de på anläggningen förekommande drift-, underhåll-, och reparationsarbetena, planerat likväl som akut. 

Du säkrar att anläggningens produktion drivs på ett säkert och optimalt sätt. Här får du arbeta med kontroller, reparationer, skötsel och styrning av vår biogasproduktion. Du kommer jobba med processutrustning såsom pumpar, ventiler, fläktar och givare, men även med visst underhåll av lokaler och arbetsmaskiner.

Exempel på uppgifter:

Ronderingar.

Fortlöpande underhåll och service.

Reparationsarbeten.

Provtagning.

Övervakning och styrning av process.

Vi söker en allsidig person med utbildning eller arbetslivserfarenhet från teknik och/eller lantbruk. Du blir en viktig resurs i ett team om 4-5 personer. Arbetstider är dagtid och vi ser gärna att du kan ha beredskap var sjätte vecka. Som person har du har en öppen och positiv inställning, har lätt för att samarbeta men kan ändå jobba självständigt. Vidare är du ansvarstagande, initiativrik och har ett naturligt säkerhetstänk. Vi förväntar oss att du aktivt deltar i arbetet att ständigt utveckla vår anläggning med fokus på arbetsmiljö och driftssäkerhet.


Låter det intressant?

Ansök redan idag! Tjänsten kan komma tillsättas innan utsatt datum, rekrytering är löpande.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Nils Norén på nils@vhbiogas.se eller på 0704-054069

Vi ser fram emot din ansökan!


Vårgårda Herrljunga Biogas AB (VHBiogas) är en energiproducent i Vårgårda som tillverkar fordonsgas för t.ex. bussar, bilar och industrier. Årlig produktion uppgår till energi motsvarande ca 23 GWh. Bolaget ägs av ett 30-tal aktieägare varav hälften också är leverantörer av gödsel till anläggningen. Gödsel är huvuddelen av det substrat som rötas för att med hjälp av mikroorganismerna göra biogas som renas till fordonsgas-kvalité.

Rötresterna körs tillbaka till lantbrukarna i närområdet så att näringen återförs till åkermarkerna. När de lokala bussarna och kommunens fordon sedan går på biogas så är den lokala cirkulära ekonomin fullbordad.

Efter att tillverkat bränsle på ett långsiktigt hållbart sätt de senaste 9 åren, har vi fortfarande framtidstro och räknar med en expansion under de kommande åren.